2009. október 15., csütörtök

Fenyőmagos brokkolis tészta

Hozzávalók:
fél csomag spagetti
kis fej brokkoli
olíva olaj
3 gerezd fokhagyma
citrom

bors
5 dkg reszelt parmezán

A fél csomag spagettit forró sós vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük. Kifőzünk egy kisebb fej rózsáira szedett brokkolit is, és ezt is leszűrjük. Míg a spegetti fő, elkészítjük a mártást: 3 gerezd zúzott fokhagymát elkeverünk egy kis olíva olajjal, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint tehetünk bele egy kis citromlevet is, majd belekeverünk 5 dkg reszelt parmezán sajtot. Tálaláskor alulra tesszük a spagettit, szétterítjük rajta a brokkolirózsákat és leöntjük a mártással. Végül megszórjuk egy csomag fenyőmaggal. 

(Egyszer régen ettem ilyet, azóta is kutattam a recipét, és most végre megleltem! w3.beol.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése