2009. október 21., szerda

Máglyarakás


-20 dkg fonott kalácsot/vajas kiflit (esetleg 2 db hamburgerzsömlét) darabokra tépünk, tálba tesszük.
-3 dkg olvasztott vajat összekeverünk
-3 tojássárgájával és
-10 dkg cukorral (én kevesebb cukrot szoktam beletenni, de teszek bele vaníliás cukrot és reszelt citromhéjat is), és
- fél liter tejjel.
Ezt a folyadékot a péksüteményre öntjük, és addig hagyjuk állni, amíg egynemű massza nem lesz belőle.
Ekkor kivajazott tepsibe vagy tűzáló tálba simítjuk,
-megszórjuk rumba áztatott mazsolával és
-10 dkg darált dióval.
-Fél kg almát lereszelünk, azt is rásimítjuk.
Mehet a forró sütőbe úgy 30-40 perce.
-A tojások fehérjét habbá verjük,
- óvatosan, hogy ne törjön, hozzákeverünk 3 evőkanál baracklekvárt.
A tészta tetejére simítjuk, és mérsékelt tűznél addig szárítjuk, amíg a hab felemelkedik és kicsit megpirul.
Kihűlve, vizes késsel lehet szépen szeletelni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése