2009. október 14., szerda

Mézes

Hozzávalók:

60 dkg liszt

30 dkg porcukor

6 ek. langyos méz

4+1 tojás

1.5 tk. szódabikarbóna

2 tk. mézes fűszerkeverék (pl. Kotányi)

A mézet a tojásokkal majd a porcukorral habosra keverjük. A liszthez hozzákeverjük a szódabikarbónát és a fűszerkeveréket, majd részletekben a mézes masszához adagoljuk. Alaposan összegyúrjuk és a hűtőben pihentetjük 1 napot. A hideg tésztát kis részletekben 2-3 mm-es vastagságúra nyújtjuk jól kilisztezett deszkán, majd kiszaggatjuk, végül megkenjük felvert tojással. Apró gyöngyökkel díszíthetjük. A sütőt 170 C fokra előmelegítjük, a süteményt kb. 5-6 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, dobozba tesszük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése